Mitsubishi Outlander PHEV Forum

It is currently Wed Sep 19, 2018 12:43 pm

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Wed Nov 08, 2017 10:09 am 
Offline

Joined: Fri Dec 26, 2014 7:35 am
Posts: 14
I have just had my car returned from the garage (following recall for spark plugs) and issue with drive train. They are saying there is a problem with the electric motor engine mounts which is causing slack in the drive train resulting in a thump every time I pull away.

:shock: Being told this is a common problem and the replacement parts are on back order. I cannot see any other posts about this - sorry if there are. Any info gratefully received.

This is a 64 plate having done 72,000 miles.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 7:17 am 
Offline

Joined: Mon Sep 26, 2016 11:18 pm
Posts: 841
Location: Poland
Are you speaking of the electric motor in the axles ?

Are both problematic ? Or only the one in the rear or front axle ?

Or this is about the electric motor / generator connected to the ICE ?

I thought the traction electric motor are embedded in the axles, without any real "mount" ... since they should be integrated with the differential and axle arms ...

PS: My PHEV has 130.000 km ... and I don't have any "thump" .. so not sure it is so common, or at least I hope it is not .. it sound quite some labour work for fix your issue.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 9:27 am 
Offline

Joined: Mon Dec 16, 2013 1:18 pm
Posts: 3583
Location: Netherlands
No thumps here after 90.000 km...

_________________
www.jaapvphotography.eu
www.l-camera-forum.com


Instyle+ 2013
Titanium Grey
Off-white leather
Body kit
Protection kit
TPMS
Skidplates


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Thu Nov 09, 2017 12:47 pm 
Offline

Joined: Wed Jun 01, 2016 3:53 am
Posts: 48
Hmmmm i do have some thumps already at 25k
I will check if this starts to happen more often.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Fri Nov 24, 2017 11:08 am 
Offline

Joined: Fri Dec 26, 2014 7:35 am
Posts: 14
Now confirmed rear electric motor mounts degraded.
Not under warranty as part of the EV drive train mileage limited to 62,500 miles
If you have a Phev which has done 60,000 miles get it checked out.
No courtesy car as out of warranty ....terrible to drive due to the thump every time you pull away.
Deemed to be a common fault as parts on back order until January.
Very unhelpful so far at both dealers and Cirencester Head office.
Everyone needs to be aware of this issue.
Not sure how to raise profile of this issue on the forum.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Tue Aug 07, 2018 6:53 am 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2018 6:51 am
Posts: 2
What did it cost to get this fixed? Mine has the same thump and is out of warranty aswell


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Tue Aug 07, 2018 12:31 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 16, 2013 1:18 pm
Posts: 3583
Location: Netherlands
jaapv wrote:
No thumps here after 90.000 km...


But thumps now... :( going in next Monday.

_________________
www.jaapvphotography.eu
www.l-camera-forum.com


Instyle+ 2013
Titanium Grey
Off-white leather
Body kit
Protection kit
TPMS
Skidplates


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Wed Aug 08, 2018 3:02 am 
Offline

Joined: Tue Aug 07, 2018 6:51 am
Posts: 2
Did they give you any indication of the cost?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Wed Aug 08, 2018 3:56 am 
Offline

Joined: Mon Dec 16, 2013 1:18 pm
Posts: 3583
Location: Netherlands
No.

_________________
www.jaapvphotography.eu
www.l-camera-forum.com


Instyle+ 2013
Titanium Grey
Off-white leather
Body kit
Protection kit
TPMS
Skidplates


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Electric Motor Mount Issue
PostPosted: Fri Aug 10, 2018 3:14 pm 
Offline

Joined: Thu May 22, 2014 9:07 am
Posts: 533
Location: N Yorks, UK
Is this the rear motor mount strap? I didn’t have any thumping but corrosion was picked up on my 4th service 46k miles. I paid for the replacement - think it was maybe £60 fitted, maybe less. No great shakes.
H

_________________
Outlander PHEV GX4H in blue from 25 June 2014

Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
© Mitsubishi Outlander PHEV Forum - part of the MyElectricCarForums.com Group